Руската централна банка понижи за първи от 2014 година насам основната

...
Руската централна банка понижи за първи от 2014 година насам основната
Коментари Харесай

Руската централна банка понижи основната си лихва за първи път от 2014 година

Руската централна банка намали за първи от 2014 година насам основната си рента до 7% годишно на фона на записано закъснение на инфлацията, се споделя в известие на регулатора.

Съветът на шефовете на Банката на Русия взе решение да понижи главния лихвен % с 25 базисни пункта до 7,00% годишно, се показва в него. Основният претекст за смяната на лихвата е наблюдението на Централната банка, че инфлацията продължава да се забавя, като в това време упованията за инфлацията остават на високо равнище. „ Рисковете от доста закъснение на международната стопанска система се ускориха. Това дава съображение да се предвижда баланс на рисковете от ускорение и закъснение на инфлацията до края на годината ", се споделя в известието на Руската централна банка.

Темпът на напредък на съветската стопанска система към момента е по-нисък от упованията на Банката на Русия, се показва още в него. Банката на Русия също по този начин не изключва по-нататъшно понижаване на главния лихвен % на една от идващите срещи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР